Ring Norrköping 011-475 00 80, Linköping 013-475 10 00 eller Västervik 0490-41 19 00 för mer information och beställning

Cookies och personuppgifter

Frågor & svar om cookies

Vad är cookies? Vad används de till?
En cookie är en liten textfil som lagrar information om ditt surfande och som sparas på din dator. Denna information används för att anpassa sidan utifrån hur du använder den, men också för att vi på Swea Energi ska kunna förbättra vår hemsida och göra den mer användarvänlig. Swea Energi lämnar inte ut informationen till tredje part.

Google Analytics
På Swea Energis hemsida använder vi Google Analytics för att samla statistik över hur våra besökare använder sidan. Informationen som samlas in och lagras i din webbläsare är i anonym form där vi ser hur många besökare vi har, varifrån besökarna kommer och vilka sidor de besöker. Informationen om vilka hemsidor eller länkar besökarna kommer ifrån lagras upp till och med sex månader. Swea Energi använder också session cookies, en typ av tidsbegränsade cookies, som sparar information så länge som du är aktiv på sidan. Efter 30 minuters inaktivitet kommer en ny session startas om du går in på sidan igen. Läs mer om Google Analytics säkerhetspolicy på: www.support.google.com

Stänga av cookies
Om du inte vill att Swea Energi sparar information om ditt surfande, kan du stänga av cookies i din webbläsare.
Stäng av cookies för Internet Explorer www.support.microsoft.com
Stäng av cookies för Firefox www.support.mozilla.org
Stäng av cookies för Google Chrome www.support.google.com
Stäng av cookies för Safari www.support.apple.com

Vill du veta mer om cookies?
Läs mer på Post- och telestyrelsens sida om cookies: www.pts.se

Swea Energi tar väl hand om dina personuppgifter

Snabba leveranser, lång kredittid!
När du är i kontakt med oss på Swea Energi, via telefon, svarskort eller hemsida, förekommer det att personuppgifter överlämnas. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt detta eller om det finns stöd i personuppgiftslagen (PuL) eller annan
lag. Syftet med PuL är att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

Du godkänner hanteringen av uppgifter
Vi vill göra det enkelt för dig som kund att komma i kontakt med oss på Swea Energi. När du kontaktar oss på telefon, genom att skicka in ett svarskort eller via webbplatsen ger du automatiskt ditt godkännande (samtycke) till att vi lagrar dina uppgifter.

Vad är egentligen personuppgifter?
Personuppgifter är all slags information som på ett eller annat sätt kan kopplas till din person. Det kan vara uppgifter som ditt namn, ditt personnummer eller exempelvis ditt telefonnummer. Dessutom är bilder en form av personuppgift om du tydligt kan identifieras på bilden.

Hur behandlar vi personuppgifter?
Enligt personuppgiftslagen är insamling, registrering, spridning och bearbetning några exempel på behandling av personuppgifter. Allt det vi gör med dina uppgifter omfattas av det PuL benämner som behandling av personuppgifter. Det innebär att Swea Energi alltid behandlar dina personuppgifter med respekt för din personliga integritet.

När behandlar vi dina personuppgifter?
De tillfällen vi registrerar dina personuppgifter är exempelvis när du skickar e-post eller ett svarskort till oss. Det kan även vara när du lämnar uppgifter på telefon, beställer via vår webbplats eller väljer att prenumerera på ett nyhetsbrev. Vid dessa tillfällen kan vi behöva spara och lagra information i våra arkiv. De mottagare som kan komma att behandla personuppgifter är Swea Energi, dess koncernbolag och företag inom DCC Group.

Marknadsföring till dig
Om dina personuppgifter kan komma att användas för direktmarknadsföring (DM) eller e-postutskick anges detta i samband med att uppgifterna samlas in. Vill du inte att dina person¬uppgifter används för direktreklam meddelar du oss skriftligen, så kommer det ingen DM i fortsättningen.

Du har rätt att bli informerad
Du har rätt att få reda på om Swea energi behandlar dina personuppgifter och varför vi gör detta. En gång varje år kan du kostnadsfritt få information om hur dina personuppgifter behandlas av oss och vilken typ av uppgifter som avses. För att få denna information måste du själv skriva till oss på papper och underteckna med din namnteckning då har du rätt att få svar inom en månad.

Värt att tänka på
Använder du sociala medier som exempelvis Facebook eller Twitter för att komma i kontakt med oss? Tänk då på att informationen samt personuppgifter alltid överförs till tredje part, det vill säga det företag eller den organisationen som driver det sociala mediet. Därför rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Vill du veta mer om personuppgiftslagen (PuL)?
Besök Datainspektionens webbplats www.datainspektionen.se

SWEA ENERGI/QSTAR OIL

Norrköping: 011-475 00 80
Linköping: 013-475 10 00
Västervik: 0490-41 19 00

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng